Chicago: The Town That ____ Built

"First released in 1966, this stunning poster was created by John Rieben for Container Corporation of America’s Chicago Cultural Communication Project. Set in Helvetica over a gray ground, Mr. Rieben’s poster is a modernist panegyric to the architectual visionaries that shaped Chicago.
Each name resonates as a girder within a typographic edifiice. While calling direct attention to Mies Van der Rohe, homage is given to a number of other luminaries – some more familiar than others.”

Click here to check out more unearthed Chicago posters. 
S

Chicago: The Town That ____ Built

"First released in 1966, this stunning poster was created by John Rieben for Container Corporation of America’s Chicago Cultural Communication Project. Set in Helvetica over a gray ground, Mr. Rieben’s poster is a modernist panegyric to the architectual visionaries that shaped Chicago.

Each name resonates as a girder within a typographic edifiice. While calling direct attention to Mies Van der Rohe, homage is given to a number of other luminaries – some more familiar than others.”

Click here to check out more unearthed Chicago posters. 

S

Hill House - Melbourne, Australia

Andrew Maynard Architects have designed this playful home called “The Hill House”. The home is located in Melbourne, Australia. The unique design involves a cantilever unit that acts as the passive solar eave, cutting out summer sun, while letting winter sun flood in. This unit sits on top of the main level of the home, which is built inside an artificial hill. The huge glass door on the main level allows for an easy transition between the interior and exterior of the home.

Reminiscent of a miniature golf course and skate park combined, Hill House is a wonderful and unique creation that blends form and function perfectly. 
Click here for more photos of this beautiful home.
S

Hill House - Melbourne, Australia

Andrew Maynard Architects have designed this playful home called “The Hill House”. The home is located in Melbourne, Australia. The unique design involves a cantilever unit that acts as the passive solar eave, cutting out summer sun, while letting winter sun flood in. This unit sits on top of the main level of the home, which is built inside an artificial hill. The huge glass door on the main level allows for an easy transition between the interior and exterior of the home.

Reminiscent of a miniature golf course and skate park combined, Hill House is a wonderful and unique creation that blends form and function perfectly. 

Click here for more photos of this beautiful home.

S

Back Top